Första nyhetsbrevet.


Jag är så lycklig över mina nyhetsbrev som jag nyss börjat med. I de breven skriver jag lite mer personligt och ger både tips på övningar samt erbjudanden innan de läggs ut på hemsdian. Så ni som inte redan anmält er till brevet gör det idag så Du inte missar något som hjälper Dig ta steget.Det här är så spännande!

Det här är mitt första nyhetsbrev och det känns verkligen spännande och pirrigt. I detta brev tänkte jag presentera mig själv lite närmare. Vem är jag, hur kom jag hit och vad har jag för erfarenheter.

Jag fyller 38år i sommar men känner mig inte en dag äldre än 25. Bor i en härlig villa med närhet till skogen och havet. Tillsammans med mig i huset bor min älskade sambo, 3 barn i åldrarna mellan och 14år 2½ år, två hundar och en katt. Vi bor i Småland i en köping som heter Mönsterås. Men här har jag inte alltid bott.  Jag föddes i Örebro där jag är uppvuxen, men när jag var 17 år blev jag kär i mina stora barns pappa. Han bodde inte i Örebro utan nere i Kalmar, 36 mil från mig.  Vi lärde känna varandra på en chattsajt långt innan det fanns digitalkameror, ADSL, datasidor osv. Så man kan säga att vi blev kära i varandra innan vi visste hur vi såg ut. Allt kändes rätt och i vet hur det är när man är kär, man måste våga för att vinna. Så jag bokade tågbiljett och åkte dessa 36 mil till Kalmar för att bo en helg hos denna kille som jag visste en dag skulle bli min man.
Ja ni kanske kan räkna ut resten. Allt stämde och vi blev kärare än tidigare. Jag pendlade lite mellan Örebro och Kalmar men då jag fortfarande gick i skolan så var inte ekonomin den bästa.
Varje gång jag åkte hem kändes det så fel, vi ville inte vara ifrån varandra. Så på min 18års dag ringde jag hem till mamma och pappa, sa det att nu flyttar jag ner. Sagt som gjort, skola ordnades och en flyttanmälan ringdes in. Äntligen hade jag kommit hem. Örebro har aldrig varit min stad, men Kalmar och Småland blev mitt andrum.

Under åren förverkligade jag många drömmar, tog examen, fick jobb och köpte min första, andra och tredje hund. Vi började växa ur lägenheten och vi hittade ett hus på Öland. Ingen av oss hade vänner eller bekanta på Öland, men det kändes rätt. Så huset blev vårt och vi var övertygade om att det här var rätt för oss. Här fick jag också chansen att leva min dröm och det var att kunna ha mycket djur omkring mig. Vi hade nu en liten kennel, hundpensionat och en gårdsbutik med hundvård.
 Vår familj hade nu lärt sig att vi gick vår egna väg, det viktigaste var att det kändes rätt för oss. Då blev det  också bra. På Öland föddes första barnet, en pojke som nu fyller 14 år. Blev ganska snabbt gravid igen och då bestämde oss för att vi ville flytta närmare familjen och jobbet. Så hittade vi huset i Mönsterås, där vi inte heller kände någon, men det låg mellan jobbet och svärföräldrarna. Och här är jag än idag, dock i nytt hus.

Om man tittar i folkbokföringen står det, civilstånd; änka. Den 17/7-08 gick min man och de stora barnens pappa bort efter en tids sjukdom. Han var hjärtsjuk och efter ett år av sjukhus, operationer, mediciner, dialys och väntan på ett nytt hjärta så gick han bort under en operation i Lund. Under tiden han var sjuk var våra barn väldigt små (födda 03 & 05), jag jobbade heltid, vi hade våra hundar och ett stort hus. Det fanns inget stöd att få, vi var en unik familj som varken kommun eller landsting hade så mycket erfarenhet kring. Jag gjorde allt, vårdade, jobbade, ringde samtal, var på möten, fick besked, lämnade och hämtade på dagis, tröstade min man och barn, krigade för hans rätt att få rätt hjälp.
Under den här tiden behövde jag andas, så jag skrev och bloggen växte sig större. Med ca 17 000 unika läsare berättade jag om vår historia, vår vardag och hur livet kan sluta. Via mina texter kunde jag beröra, motivera och förändra. Även efter hans bortgång fortsatte jag skriva och inspirerar andra människor att våga leva varje dag.

Där och då, mitt under kaoset föddes den starka glöd och insikt. Jag ska använda mig av alla erfarenheter jag fått under mitt liv. All erfarenhet av mobbing från när jag var liten, min sjukdom jag fick som 13åring,  min pappas snabba bortgång, anhörigstödet, bemötandet, sorg och glädje och hur man kan komma vidare.

Jag var med i tidningar, radio och berättade min historia. Jag började planera för framtiden, mina föreläsningar, texter och erfarenheter som skulle hjälpa andra. Detta har hela tiden varit min vision, för jag vet att även m livet är mörkt så vänder det.

Här är jag nu. Lever med en sambo som är det finaste människa jag vet. En man som accepterar mig för den jag är, med min ryggsäck och som tagit mina stora barn under sina vingar. Älskar dem som sina egna.
Ingenting är självklart, livet kan ändras och jag är evigt tacksam för det liv jag lever idag.
Saknaden finns med mig livet ut men jag låter den inte tynga mig utan använder dig som min styrka.

Det är via mina livs erfarenheter jag hjälper andra. Via samtal och coachning, e-kursen eller föreläsningarna. 

Ja det var lite bakgrund om mig, vem jag är och vad som format mig till den jag är. Mitt mål med sidan och mina tjänster är att just Du ska våga ta steget mot dina drömmar. Att mina erfarenheter kan hjälpa Dig att komma vidare och leva det liv du alltid önskat. Att Du får leva så lyckligt Du bara kan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Payson logo