Vänd din stressiga vardag med dessa 8 tips

1.       Köp whiteboardpennor i olika glada färger och skriv fina, positiva saker till och om dig själv på badrumsspegeln. Läs detta varje gång du är där inne
 
2.       Prata öppet om vad du är tacksam för just idag. Varför inte göra detta vid middagen när familjen är samlad. Gå bordet runt och nämn 3-5 saker var. För varje dag kommer det bli lättare och ni får mer saker att vara tacksam för.
 
3.       Ge dig själv lite egen tid, ta ett bad, en promenad, handla utan barnen…
 
4.       Minst en dag i veckan ska du göra något som gör Dig glad. Har du svårt att komma på något så skriv ner på ett papper vad som brukade göra dig glad och testa dig fram.
 
5.       När du känner att du blir arg, tappar tålamodet och börjar komma in i negativ energi. Gör denna övning. Andas in på 5, håll andan i 5 och andas ut på 5. Detta gör att din energi direkt förändras och du blir lugn i kroppen.
 
6.       Lyssna på din kropp, hur känns den i olika situationer eller när du tänker på olika saker? Känner det bra i magen eller får du ett tryck i bröstet?  Bli medveten och se om du kan göra något på ett annat sätt som känns bättre.
 
7.       Våga säga Nej till saker du inte vill göra eller som inte känns bra. Vad är det värsta som kan hända om du inte är alla till lags hela tiden
 
8.       Meditera. Är du nybörjare finns det många bra guidade meditationer på youtube. Detta hjälper dig att landa i dig själv, komma ner i varv och verkligen känna in hur du mår. Kanske hittar du svaret på det där problemet du gått och funderat på.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Payson logo