Har du gått och dragit på något du måste göra?! 

Har du gått och dragit på något du måste göra?! Det har jag nämligen.
I snart ett år har jag skjutit på det här med att ta hand om mig själv och min kropp. Inflammationen i nacken har inte läkt av sig själv, min kropp har inte blivit tränad och stärkt av sig själv. Och jag vet ju att jag måste ta hand om kroppen för att slippa värken, så jag får mer energi och blir en gladare sambo och mamma. Men ändå har jag inte orkat, utan skjuter det framför mig hela tiden.

Varför tar man inte tag i saker som man VET är rätt och hjälper en att må bra?
Är det för att vi fortfarande är ovana att lägga tid, pengar och energi på vårat egna mående och att det är ovant att våga ge sig själv kärlek? För det är lättare att säga till andra att de ska ta hand om sig, att fråga hur andra mår, ge tips hur vad och hur de ska göra och agera. Men hur ofta lyssnar du på din egna kropp och agerar utefter vad den säger dig?

Jag är så duktig på att säga till andra hur de ska göra och hur de ska göra för att må bra så jag har inte haft "tid" att lägga tid på mig själv. Du hör ju hur det låter :) ha ha ha , men så är det och jag tror inte jag är ensam.

Men så en dag hände något och vips var bollen i rullning.
Det började med att jag stannade till på rehab när jag ändå körde förbi innan hämtning på dagis. Med raska steg och mål i sikte så jag inte så bli distraherad och avvika från målet gick jag till kassan. Jag tog en egenremiss och fyllde i blanketten. Snabbt la jag den i lådan och stegade mot bilen. Yes, I did dit! Första steget taget. Jag hade ingen aning om hur de skulle bedöma mina besvär och om jag ens skulle få en tid. Men det spelade ingen roll, för jag hade vågat göra något för att JAG ska må bra. Den känslan var så skön. Har du gjort något för Din skull och för att du ska må bra? hur kändes det?
Inte lång tid efter mitt besök kom en kallelse och jag fick snabbt träffa en riktigt härlig sjukgymnast. Hon tyckte jag skulle träffa en arbetsterapeut och vips hade jag en tid. Nu hade jag en riktigt härlig känsla i kroppen. Yeay! det här känns ju riktigt bra. Jag investerar i mig själv och ger min familj en piggare mamma. Vi vinner all på det här. Och när jag ändå var i gång och kände mig så bra bokade jag en tid till naprapaten. Har bara dragit på det i över ett år. Men nu är det gjort.

Nu är jag såklart nyfiken på vad DU behöver för att våga ta steget och lägga tid och energi på att du ska må bra?
 

På toaletterna inne på jobbet (sjukhuset)  har jag satt upp dessa små lappar. För att vi alla behöver få läsa lite positiva ord om oss själva.
Det här kan du också göra hemma, arbetsplatsen eller varför inte ute? När någon läser din lapp bubblar glädje och jag kan lova att ett leende sprids på läpparna.
Att dela med sig av glädje, kärlek och lycka kostar inte massa pengar. Sprid glädje och starta kedjan. För kanske blir det så att den som läser dina rader blir på bra humör och då känner för att göra något positivt för någon annan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln

Payson logo