Som Dr Phil, fast mig själv.

Att våga följa sitt hjärta, göra sin grej är inte lätt. Jag fick en vision när min dåvarande man var svårt sjuk. Jag förstod på ett hårt sätt att livet är så oroligt skört och det gäller att ta vara på det liv man lever här och nu. Att skjuta upp saker, följa strömmen och vara som alla andra funkar inte om man vill vara lycklig fullt ut (tror jag).

Så jag har haft mina visioner, jobbat aktivt mot dem och kommit nära, men fallit på målsnöret. Jag har ALDRIG nått hela vägen fram. Varför har det blivit så när jag haft en sån tydlig bild av vad jag vill göra?
Sedan 2009 har jag haft som dröm att få jobba som coach, föreläsa om vården, anhörigstöd och berätta min historia. Att beröra, motivera och inspirera.  Jag har varit nära, varit med i flera olika tidningar och drev en populär blogg. Men så fort jag närmade mig målen kom livet emellan.
De var allt från relationer, barnen, jobb eller något annat. Lite grann som att universum och jag själv inte riktigt vågade tro på att JAG KAN. Rädsla för vad som kan hända OM jag vågar ta steget full ut.
Att VÅGA ta steget att ändra sitt liv, våga tro på sig själv helt ut och att JAG (eller DU) verkligen kan och förtjänar allt det vi önskar är inte självklart. Inte för mig iaf.

Jag har genom året läst böcker, gått kurser, följt bloggar, tagit inspiration och försökt bygga mig själv efter hur andra är. Hur andra lever, jobbar och tänker.
Jag har försökt bygga om mig själv och den jag är, innerst inne. För det är så jag trott jag behövt göra för att lyckas och bli ”godkänd”. 
Du vet tips som
Ät alltid nyttigt
Gå upp tidigt och ge dig själv tid
Ta tidiga promenader
Håll dig hälsosam
Behåll lugn och fokus på glädje
Meditera ofta
Se alltid glad ut och skriv aldrig om dina problem.
 
Jag har försökt följa många av de här råden och försökt göra mig till en person som inte är jag, inte Carolina.  Men för att nå dit vi önskar måste vi bryta de mönster som inte längre fungerar, så förändringar måste göras. Men mer hur vi tänker om oss själva.
Så här är mitt liv….
Minst 10ggr får jag psykbryt på mina barn, hundarna eller pensionärer i trafiken
Jag blir frustrerad över att jag inte kommer framåt fortare
Jag älskar att sova lääääääänge på morgonen
Älskar kaffe och måste dricka två koppar INNAN jag kan pratat med någon
Jag har dagar då jag tvivlar på mig själv och det jag gör
Mediterar mindre än jag önskar och känner mig stressad över det
Men det är okej, för det ÄR JAG och det duger precis lika bra.  För det är när vi är ärliga mot oss själva och vågar vara oss själva fullt ut som vi växer som människor och når våra drömmar.
Lätt? Nej inte alls, det är skitsvårt! Jag måste påminna mig själv varje dag och en del av att våga vara mig själv helt ut är via detta brev till dig!

När jag coachar tvingar jag inte på någon något helt nytt livsomvälvande program där man ska leka perfekt liv. För det är inte jag och jag vet att det inte fungerar för mig. Vem lever det perfekt livet där allt alltid går som en dans? Där man aldrig har en riktigt dålig dag? För mig är det inte hållbart och jag coachar och lär som jag själv lever.

Jag lyssnar in den jag coachar, för en av mina styrkor är att lyssna, känna in och vara ärlig. Jag lindar inte in saker i små gulliga ulliga moln utan säger det jag vet Du behöver höra, ärligt, men på ett omtänksamt sätt.  För det är sån jag är. Och från NU kommer jag bara vara mig själv och helt ut göra saker på mitt sätt. För det är då jag följer hjärtat och når mina mål.  Vågar du följa med och göra samma resa? Vågar Du vara dig själv, sluta följa strömmen och tro att just DU kan och duger precis som Du är….
 
Med kärlek
Carolina

Kommentera gärna:

 • Ingrid Hellstrand • 12 juli 2017 10:44:52
  Texten passade precis in på mig, Tack☺
 • Så glad jag blir Ingrid.

  26 juli 2017 12:58:27

 • Andrea • 12 juli 2017 08:42:01
  Hej :-)
  Det vi har med oss i bagaget styr oss ganska mycket o länge. Jag har också försökt att leva MITT liv men det är svårt att vara konsekvent ;-) Man ska göra sitt bästa o fortsätta att lyssna inuti sig själv så mycket som möjlig, tycker jag.
  Du har inspirerad mig o är på god väg att leva det liv du vill, fortsätt vara ... Rom byggdes inte heller på en dag ;-)
  Kram
 • Tack snälla Andrea!

  26 juli 2017 12:58:16

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln

Payson logo