När drömmen blir en tung energi. Här kommer mina bästa tips för att hitta glädjen igen. 

Känner Du igen dig?!

Du har en dröm, en vision och framtidsbild. Drömmen om att göra din grej, bli egenföretagare och få känna friheten med arbetstid och upplägg. Visionen är tydlig, du ska bara satsa på det som ger dig energi och den frihet du kommer känna lockar. 

I början är det precis så som du önskar, allt känns på topp och företaget växer. Du sprudlar av energi, är öppen för nya saker, men i tackt med att företaget växer och blir större börjar den där stressen komma smygande. Du känner inte att energin är den bästa, alla måsten blir fler och fler och nu gör du inte alls bara sånt som du älskar. 

Hur blev det så här? Du jobbar ju med det du älskar, men det känns inte bra i magen. Istället för energi känner du dig tung. 

Ofta är det så att man blir så uppfylld av allt det härliga som händer. Kanske har du haft din dröm så länge att när den väl slår in så vill du inte säga nej till något. Man slutar lyssna inåt och börjar säga Ja till saker man tror att man måste göra. 

Så hur gör man då för att hitta tillbaka till glädjen? 

  • Börja med att stanna upp och andas. Ofta glömmer vi bort att andas när vi är stressade och har för mycket att göra. Andas långt ner i magen och räkna gärna till 5. jag har spelat in en övning som är underbar för att komma ner i varv. Den kan du se här:
  • Skriv ner vad du hade för mål och vision innan drömmen blev övermäktig. Hur skiljer sig din första dröm mot livet du lever idag? Kan du hitta en händelse eller en tidpunkt när allt började skena iväg? 
  • Börja lyssna inåt, vad känns rätt just nu för dig och din själ? Vad behöver du? 
  • Innan du tackar ja eller nej, lägg handen på magen och känn in vilket svar som känns rätt. Och inte vad som känns rätt för egot utan för själen. 
  • Var inte rädd för att avsluta vissa kapitel, de är inte ett misslyckande utan en erfarenhet och ny kunskap.
  • Skriv ner din dröm igen och se hur den skiljer sig från där du är nu. Vad behöver du förändra för att komma dit?
  • Vilka saker kan du låta någon annan ansvara för? Eller kanske t o m sluta erbjuda?  Våga ta hjälp av någon annan.

Viktigast av allt! Var ärlig mot dig själv och det som känns rätt för dig just nu. Våga lyssna och lita på din inre röst, den vet vad du behöver!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln

Payson logo