Tänk om jag vetat om det här tidigare. 

Du är inte nöjd med situationen som är du är i nu, du kanske t o m mår dåligt och känner att situationen är ohållbar. Kan vara en relation, ett arbete, bostad, spelar ingen roll för känslan är den samma.  Men det är skillnad på att vilja och att våga ta steget. Du kanske känner igen känslan av att du måste komma till beslut.
Du påverkas mycket av vad alla andra ska tycka, säga och ha för åsikter. Istället för att lyssna på dig själv och vad Du behöver för att må bra.
Jag har drivit mitt företag parallellt med en anställning och det har fungerat. Men inte utan att det har kostat mig energi, glädje, ork och mig som människa. Att både lägga energi och engagemang på min anställning samt jobba med det jag älskar, företaget har varit en ekvation som inte gått ihop sig.

Men vad är alternativet? Säga upp mig!? ”Ha ha ha Nej det kan jag ju inte göra, vad ska folk säga. Släppa den där tryggheten en fast tjänst ger som dessutom inte växer på träd. Så får man bara inte göra. Du har ju en familj att tänka på”
Ja det är helt sant, jag har en familj att tänka på. Men jag har också mig själv att tänka på. För när jag ger näring till det jag brinner för och älskar att göra, blir jag en roligare, bättre och mer positiv mamma och sambo. Jag visar mina barn att man aldrig ska ge upp en dröm, att man ska tro på sig själv och att man ibland måste gå sin egna väg oavsett vad alla andra tycker.
Beslutet har mognat sakta inom mig, mest för att bearbeta hur alla andra kommer ta mitt beslut.  Men när en känsla är tillräckligt stark går det inte att stå emot längre och en kväll kläckte min sambo orden. ”Älskling, är det inte dags att du lättar ankar så att du kan flyga och göra det du vill!”
Vilken befrielse det var att höra hans ord. JA!!! Hela kroppen blev genast lättare och tillsammans sätt vi och pratade. Hur skulle allt lösa sig, skulle jag våga, får man, när skulle jag göra det osv. Vi grät lite tillsammans, inte för att vi var ledsen utan för att vi kände en tacksamhet och lätthet.

Kvinnlig power

Så dagen efter gick jag in till mig chef och berättade, att jag säger upp mig. Han blev aningens coachad men glad för min skull och för att jag vågar satsa på min dröm.  Direkt efter att orden lämnat min mun sken jag upp. Så rätt det kändes, så lätt.  
Tänk att det skulle vara så lätt och kännas så skönt i kroppen efteråt. Om jag hade vetat tidigare hade jag kanske vågat för långe sedan. Inte en sekund har jag tvivlat, inte en sekund har jag ångrat mig. Jag vet att allt kommer all lösa sig, för nu lägger jag all energi på det jag älskar och det jag är bäst på.
 
Så länge jag gått och funderat på hur, var, när och så löste det sig så snabbt och enkelt. När jag vågade lita på den inre rösten även i et beslut som påverkar både mig och min familj så skiftades min energi. Direkt blev jag lättare, fick mer energi och mycket gladare.
Så ofta möter jag människor som dig och mig, med en önskan om förändring men som inte vågar ta steget. För det känns stort, läskigt, okänt och svårt. För att inte nämna tankarna på vad alla andra ska säga. Men tänk om det är så att steget och beslutet blir jättelätt och de bitar du behöver för att komma vidare faller på plats direkt. Tänk om det är så att den tunga energi och ångest du har försvinner bara du vågar nämna din önskan. Kan det vara så att du oroar dig i onödan?
Vad som är trygghet är olika för alla människor. För en del är det att ha sin fasta anställning och för någon annan är det att våga följa sin inre röst och hjärta.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Payson logo