Mitt varför....

Det här är mitt varför...varför jag vill hjälpa andra "duktiga kvinnor som tappat bort sig själva. För VI fötjänar att vara lyckliga, på insidan.

2008 var det år då min man förlorade kampen mot en obotlig hjärtsjukdom. Han hade då varit allvarligt sjuk i över ett år där mestadels av tiden pendlade mellan hopp och förtvivlan.
Våra barn var små, 3år respektive 5år när Joakim gick bort, jag blev änka innan jag fyllt 30 år.

Under en så lång tid hade jag varit anhörig, vårdare, administratör, mamma, fru... att jag inte visste vem Carolina var. Jag visste inte vad jag tyckte om, vad jag hade för intressen eller vad jag ville med livet. Jag hade tappad bort mig själv och resan för att hitta nya Carolina tog tid. Inte skulle jag bara bearbeta sorgen, allt praktiskt runt omkring, barnen och deras sorg. Jag var tvungen att lära känna mig själv igen. Istället för att vara ärlig mot mig själv och ge mig tid gjorde jag om mig själv åter igen, i ett försöka att passa in.
Jag ville vara som alla andra, jag ville ha en vanlig familj, inte vara änkan. Så jag gjorde om mig, spelade teater och försökte leva upp till en person som inte var jag. Inte blev jag lycklig och charaden höll i några år, Jag var inte lycklig någonstans och allt började rasa igen.
Magkänslan hade under dessa år skrikigt högt.. SLUTA LJUGA FÖR DIG SJÄLV!!! Men det är inte lätt att bara sluta, även om man inte mår bra. För vem var jag nu då? Vem var jag igen? Jag hade ju fortfarande inte hittat den riktiga Carolina, som var mig själv fullt ut. Sen gick det inte längre, jag förtjänade att vara lycklig fullt ut.
Jag behövde leva MITT LIV, på mitt sätt. Det blev min nya start och ett steg följs av fler. Ju bättre och gladare jag blev ju lättare gick det att följa den inre rösten.

Här är jag nu! Ärlig mot mig själv, följer mitt hjärta och låter själen styra. Aldrig går jag tillbaka. För mig var det rätt väg att gå med att flytta, med det finns inget facit och en väg som fungerar för alla. Det här är mitt varför...varför jag vill hjälpa andra "duktiga kvinnor som tappat bort sig själva.
För VI fötjänar att vara lyckliga, på insidan.
Carolina www.carolinamattsen.se

Kommentera gärna:

Payson logo