Om du är tydlig med ditt budskap kommer dina kunder hitta dig.

Carolina Mattsén

Om du får frågan vad du jobbar med, vad svarar du då? Nu menar jag inte det snabba svaret som t ex coach, illustratör, föreläsare mm. Nej, jag menar vad svarar du för att få fram ditt varför, vad du gör på ett lockande och intresserande sätt.

Jag har hela tiden haft en tydlig bild av mitt budskap, vilka mina kunder är och vad jag kan hjälpa dem med. Men varje gång jag fick frågan och skulle få fram vad jag jobbar med snubblade jag på orden. Jag blev osäker och mitt budskap nådde inte mottagaren.  Och det funkar inte att jag själv har en inre bild om jag inte enkelt och självsäker kan få fram ett svar på en enkel fråga. Som inte var så enkel.

Har du ett tydligt svar när någon frågar vad du jobbar med?
Bland mina första föreläsningar jag gjorde så skulle jag berätta om mig själv och passa på att göra lite reklam. Och även där märkte jag att mitt budskap inte lockade några kunder. Jag kände mig osäker och inte riktigt van att sälja in mig själv. Har jobbat som säljare och som jag skrivit om tidigare så är inte sälj min grej.
Jag är bäst på att vara mig själv och jag vet att jag är duktig på det jag gör. Men om jag inte lockar mina kunder till att boka samtal får jag aldrig visa det.
Det blev en ögonöppnare att det här med mitt budskap och att öva in hur jag ska presentera mig är otroligt viktigt. Så det gör jag nästan varje dag framför spegeln. För att jag ska känna mig trygg, låta orden flöda fritt och naturligt.

Så jag kan verkligen rekommendera dig som känner att du inte riktigt får fram ditt budskap. Eller som inte har ett lockande svar när du ska berätta vad du jobbar med att öva. Ställ dig framför spegeln och öva till det känns rätt. Och när du hittat ditt svar så fortsätter du att öva.  Det kommer att hjälpa dig att nå dina kunder och du kommer våga berätta om dig själv och ditt företag. 

Kommentera gärna:

Payson logo