DSC_7604

Behåll ditt fokus på allt det positiva du har omkring dig.








Allt kan bli verkligenhet om du vågar visualisera och måla upp hur du redan lever din dröm.

 Vad du än fokuserar på kommer du och din medvetande  att tro på. Det du än fokuserar på, blir din verklighet. Så fokusera på det du vill, inte på det du är rädd för eller inte vill ha, för det du uppmärksammar växer!
Alla möjligheter och allt du är tacksam för. Ditt fokus är kraftfullt.
Men hur gör man då med alla människor som direkt slår ner dina drömmar och som får dig att tveka eller känna?  Mitt första råd är att du ska vara noga med vilka eller vem du pratar om din dröm med. Är det någon som kommer peppa dig att våga, som ser möjligheter och tror på Dig?! Eller kommer personen direkt slå undan fötter, såga dina tankar och komma med argument till varför du inte kommer lyckas? Vi behöver inte dela och berätta allt för alla. Välj med omsorg vilka du anförtror dig åt.

Jag tror inte det finns någon människa som kan vara positiv 24/7, men jag vet att när vi är glada når vi snabbare våra drömmar och vi mår bättre. Så när du känner att du tappar humöret, tålamodet och börjar bli irriterad. Bryt! Stanna upp och gör något annat. Rörelse skapar känslor. Vad än du känner nu hör ihop med hur du använder din kropp. Vifta med armarna i en segergest, le stort och ta djupa andetag och du upplever det motsatta. Det är svårt att bli deppig när du rör dig som en vinnare! Om du känner dig arg och sur, börja le stort. Så där fånigt stort J och du kommer märka att du inte kan vara arg längre. För hjärnan kan inte hantera både en känsla som när du är arg om du samtidigt ler med munnen. Då måste hjärnan göra ett val och den väljer alltid rörelsen istället för känslan. Så arg blir glad! Bra va!

Var uppmärksam på vilka tankar du låter få ta plats i ditt medvetande. Börja skriva dagbok, en liten stund varje dag. För bli medveten om de invanda tankarna och känslorna du skapar omedvetet.
Försök att sluta ställa vanemässiga frågor som inte lyfter dig framåt. ”Hur kan jag lösa det här?” är en bättre fråga än ”Varför händer det här alltid mig?”.

Med kärlek Carolina ♦

Kommentera gärna:

Payson logo