Vilken sida låter du styra dig och dina val? Den här övningen är en riktig ögonöppnare.

Vi har oftast en ganska tydlig bild av vad vi vill, vad som känns rätt, vilka vänner och relationer som känns bra. Ändå lyssnar vi sällan på den inre känslan som känns skön och varm. Vi hittar massa olika ursäkter för varför vi inte byter jobb, vågar satsa på en dröm, avslutar negativa relationer för att nämna några alternativ. Jag gjorde dessa övningar för några år sedan då jag behövde boosta upp mig.
Vi hittar snabbt ursäkter för varför vi inte kan göra allt det där vi vill. Vi har inte råd, vi har små barn, vi är för gamla, vi kommer tappa kunder, du gör någon besviken t ex.

Varför hittar vi alla dessa ursäkter och anledningar till varför vi inte kan lyssna på den sköna inre kompass vi är utröstade med?
Kan det vara för att det är tryggt att slippa våga agera?
Vi vet vad vi har men inte vad vi får. Tänk om vi misslyckas, vad ska andra säga och tänk om….

Men det som är så härligt är att när vi faktiskt vågar lyssna på den inre rösten, som vill oss väl och som ger en positiv känsla så öppnar vi upp vår inre kompass. Och när vi gör det, när vi öppnar upp och tillåter oss göra det som vi kom hit för att göra så öppnas nya dörrar. Det som tidigare kändes svårt, har ändrat sin energi och är inte alls ett hinder längre. Men man måste våga! Du måste våga ta steget och börja lyssna på din inre röst.

Många personer har relationer med vänner, bekanta, jobb eller kanske en kärlek där det bara suger negativ energi. Men man vågar inte säga ifrån, bryta kontakten och faktiskt göra det som känns bäst. Har du en person i din närhet som suger energi? Som får dig att känna -nej nu ringer hen? Då är det dags att försöka lyssna på din känsla och på bästa sätt avsluta relationen.
Det är inte konstigt att relationer förändras, då vi alla utvecklas och går igenom olika faser i livet. Bara för att man avlutar en relation som får dig att må dåligt betyder inte det att ni ska bli osams eller aldrig mer prata med varandra. Det kan vara så att ni kanske bara behöver en paus från varandra.
Kanske är det dags för bokslut, momsredovisning, schema eller något annat i ditt företag som tar din energi och glädje.  Saker som gör att glädjen i företaget försvinner och du känner en inre stress. Då är det dags att ta tag i det som känns tungt så du kan hitta energin och glädjen i ditt företagande.

Den här övningen hjälper dig hitta och känna in de olika sidorna, och här är det viktigt att du inte läser hela övningen direkt utan börjar med del 1 och när du är färdig med den går vidare till del 2 (som du ska göra direkt efter att du är klar med första delen).

Sätt dig ner i lugn och ro, ta fram papper och penna. Ha gärna ett block med två tomma sidor, ett till vänster och ett till höger.
 
Del 1:
Nu vill jag att du skriver ner alla dina drömmar och visioner du har. Skriv ner så många du kan, det finns inga begränsningar. Stressa inte fram utan skriv ner hur du vill må, leva, attrahera, jobba, driva ditt företag, uppleva… Våga skriva, släpp alla begränsningar.
Fyll hela pappret och låt det ta tid! Släpp tankar som ”det är inte rimligt, kommer aldrig hända” osv. Känn efter vilka känslor som nu kommer fram. Var sitter de i kroppen och hur känns de?

Låt hjärat bestämma. carolinamattsen.se

Del 2:
Nu vill jag att du på höger sida skriver ner varför du inte kan göra allt det där. T ex. Jag vill resa till Thailand. Men jag kan inte för; jag har inte pengar, semester osv. Skriv ner varför du inte kan göra allt de där du önskar och drömmer om.
Känn nu efter hur det känns när du skriver ner och tänker varför du inte kan göra allt det där du önskar. Var sitter de känslorna och hur känns de?
Hos mig sitter dessa känslor långt uppe i bröstet och i pannan.

Titta nu på det vänstra pappret, där du skrivit ner allt du vill göra, skapa, uppleva. Hur kändes de känslorna?
Hos mig sitter de nere i magen och de känns lätta, glada och som att kroppen öppnar upp sig. En känsla av lätthet.
 
Vilken sida vill du lyssna på och mata? Vill du mata den sida som får dig att må bra och som öppnar upp en härlig känsla i hela kroppen? Den sida som ser möjligheter och som strävar efter att vara lycklig och göra det som är meningen med livet. Eller vill du fortsätta mata den andra sidan (höger) som bara hittar anledningar till varför du inte kan nå dina drömmar? Den sidan som känns tung, stressande och negativ.
För det är ju så att den sida vi matar är den som växer och blir större. Vi har alltid ett val och vi kan alltid välja vilken känsla vi vill lyssna på. Lyssnar du på de känslor som får dig att känna dig lättare eller tyngre?
När jag gjorde denna övning blev det en ögonöppnare för mig och jag gjorde där och då ett aktivt val att alltid lyssna på den vänstra sidan, den sidan som fick mig att må bra och som vill det bästa för Mig. I alla beslut vi ställs inför har vi ett val, stanna upp och känna efter. Hur känns det i min kropp. Är det min vänstra eller högra sida som bestämmer.
 
Jag kan lova dig att när du låter den vänstra ta plats så kommer du helt plötsligt hitta nya möjligheter, nya sätt, nya dörrar som gör att du når allt du önskar.  Plus att du mår så otroligt mycket bättre vilket kommer smitta av sig till alla i din närhet. 
Så under en vecka vill jag att du är uppmärksam på vilken sida som får ta beslut inför de olika situationer då ställs inför. Var uppmärksam och se om du kan hitta ett mönster. När vågar du låta den vänstra sidan bestämma och när tar den högra över? Kan du låta vänster sida bestämma en hel vecka och hur känns det?
Lycka till!
 
Med kärlek, Carolina Mattsén

Carolina Mattsén, företagscoach

Kommentera gärna:

Payson logo