När allt faller på plats

Dag 3 utan kolhydrater, socker, mejeriprodukter, koffein eller alkohol. 

Ändå sen jag var liten har jag kännt en inre stress, vaksamhet, som att jag måste vara berädd på katastrof. Vet att jag var väldigt HSP som barn och tonåring, idag är det mer hanterbart och jagär inte lika mottaglig.
Det slog mig idag att min kropp och hjärna är van att vara uppskruvad. Den är van att alltid vara inställd på fara, fly och fäkta, 24-7 så länge jag kan minnas. 
När insikten och minnena kom slog det mig att det inte är konstigt att jag alltid mer eller mindre har ett stresspåslag. Om det är detta läge som min kropp anser är det normala, så är det inte konstigt att jag har en stressad tarm och IBS.

Idag hände något spceillet och någon jag inte kan minnas ha känt tidigare. Jag vaknade UTVILAD! Det här är stort för mig och något jag funderat över hur det känns. För mig som lever med både struma, EDS, POTS och IBS är min kropp ofta som en slagen hjälte. Mer eller mindre varje dag lever jag med smärta och en trötthet i kroppen.  Hjärtklappning, muskeltrötthet och dimmam i hjärnan de första timmarna på morgonen är min rutin. Men idag vaknade jag och kände mig utvilad och migg i sinnet. 

Jag brukar säga att min styrka är att sova länge, men hur länge jag än sover verkar jag aldrig bli utvilad. På helgen kan jag lätt sova till 10 men än ändå lika trött som om jag skulle vaknat kl 07.

Men så hände något inne i korppen, i själen. Så fort jag la om min kost, trillade polletten ned och kroppen började jubla. "ÄNTLIGEN har hon fattat!"
Jag känner mig helt plötsligt lätt i kroppen, i magen, i leder, armar och ben. Jag är mätt och fylld av energi, inte mätt och trött. 
Vilken skillnad det blir av en sak som att lägga om kosten, göra avktiva val för att ge kärlek till sin insida.  Tänk att jag kan må och känan så här. Äntligen ett lugn, lätthet och framför allt en frihet.
Nu går det lättare att meditera, jag komemr fortare ner i varv för hjärtat slår inte i 120. Jag har mer tålamod med barnen, för kroppen är lugn, sinnet är lugnt. 

Idag är dag 3 officiellt då jagmjukstratade förra veckan. Det är endast dag 3 och redan märker jag denna skillnad.  Allt faller på plats. 

Har du frågor, tankar eller funderingar, kommentera gärna nedan. Vill du följa mig på min resa klickar du in på min youtubekanal och prenumererar. Då missar du inga filmer. http://www.youtube.com/drattel

Gilla, dela, kommentera. Det ger mig energi och motivation att fortsätta dela mig mig av texter och filmer. 

Kommentera gärna:

Payson logo