Allt kändes så rätt, det var det här jag behövde. Men skulle jag våga?

Jag satt en kväll och tittade på ett webinar via datorn.
Allt som kvinnan sa kändes så rätt, det var som att hon pratade direkt till mig. 60min går fort och precis innan allt var slut kom hon med ett erbjudande. Det var en kurs och jag skulle få massa verktyg, övningar, samtal och mycket mycket mer. Om jag beställde samma kväll fick jag ett bra erbjudande och pris.
Åhhh det kändes så rätt i magen, det var verkligen precis det här jag behövde för att komma framåt. Hela kroppen gjorde volter, YES! Nu skulle jag få hjälpen jag behövde och hade saknat.

Så kom då priset. .. ….kr Hjälp! Kan jag lägga så mycket pengar på mig själv och mitt mående?!

Själen sa att det var rätt men så började egot att sätta sprall i huvudet. Skulle jag ha råd?
FÅR jag lägga så mycket pengar på mig själv? Vad ska ANDRA säga? Ja ni förstår och känner säkert igen tankarna.

Men innan egot började göra sig hörd så kändes det ju så rätt och jag behövde verkligen det här. Så innan egot fick för mycket luft under sina vingar lyssnade jag på själen, bokade och betalade direkt. Så nu var det gjort!

Jag trodde jag skulle få ångest, men vet Du?! Jag blev lugn och stolt. Jag vågade, jag vågade lägga pengar på mig själv och på det jag behövde.

Jag Satte mig i soffan bredvid sambon och kramade hans hand, tittade honom i ögonen och sa. Nu har jag köpt en kurs till mig själv. Den var inte billig men jag vet att den kommer ge mig så stort värde.
 
Känner du igen dig? Hur svårt det kan vara att våga ta steget och lägga den där summa på sig själv, ditt mående för att få de verktyg du behöver för att komma vidare. Du vet vad du behöver men att våga boka och ta steget är utmanande. Ofta vet själen precis vad du behöver men egot kommer in och gör dig osäker.

När jag går till frisören brukar jag som de flesta klippa mig, men även lägga lite färg och någon behandling. Det kostar mig runt 2000kr och håller i några veckor.
Något som även är populärt nu är fransförlängning. Jag blev nyfiken och googlade runt lite för att se vad det kostar. Nyinsättning 1.290,00 kr  och påfyllning mellan 600-900kr.
Ingen skulle ifrågasätta varför du lägger de pengarna på utseendet, det gör vi ju alla. Går till frisörer för att må bra och känna oss fina.

Men att lägga samma summa på ditt mående, ditt inre och din personliga utveckling. Det är inte lika självklart. Att lägga samma summa på själen och ditt inre, de verktyg vdu behöver för att vara en bra mamma, sambo, fru, arbetsgivare, anställd, mormor, farmor, syster….. där blir vi ofta osäkra för vi vet inte om vi måste försvara handlingen.

Visst är det spännande hur egot styr och i vad som är okej och vad man inte kan göra.
Jag är så otroligt tacksam att jag vågade boka kursen. Den har betalat sig 20ggr om redan, gett mig insikt, klarhet, en förståelse och ett obetalbart värde. Att få ställa de frågor jag hade och faktiskt få svar, stöttning och en känsla av gemenskap utan någon som dömde mig eller skrattade åt mina frågor. Vilken känsla. Jag fick en kunskap och verktyg som jag kommer bära med mig resten av livet. De växer inte bort som färgen på håret.

Vågar du följa själen eller låter du egot styra Dina beslut!?

Kommentera gärna:

Payson logo