"Mina föreläsningar är mina egna erfarenheter från min resa som anhörig och närstående. De är gripande, personliga, ärliga och går rakt in i hjärtat."

2008 var det år då min man förlorade kampen mot en obotlig hjärtsjukdom. Han hade då varit allvarligtsjuk i över ett år där mestadels av tiden pendlade mellan hopp och förtvivlan.
Vi var en ung familj, mitt i livet med barn och jobb. Det fanns inte så mycket stöd och hjälp att få via kommunen och något anhörigstöd fanns ej. Vilka bidrag man hade rätt till, alla samtal med försäkringskassan, biståndshandläggare, möten med läkare, ja allt fick vi (jag) ta reda på själva.
Våra barn var små, 2 respektive 4år när Joakim gick bort och vi båda jobbade heltid innan livet förändrades drastiskt.
Det Vi/Jag hade behövt var någon som hade funnits vid vår sida, någon som fungerat som en länk och lite som ”spindeln i nätet”. Någon som kunde vara med på jobbiga möten med både kommun och läkare, någon som kunde hjälpa oss att fylla i blanketter, hjälpa oss med kontakten till vänner som ville hjälpa till men som inte vågade ringa. Men den hjälpen fanns inte, så jag fixade det oxå. Istället för att kunna stötta min man, mig själv och barnen i det hemska vi gick igenom fick jag oxå sköta allt runt omkring. Vilket ledde till en utmattningsdepression efter att Joakim gått bort och verkligheten kommit i fatt mig.

Det anhörigstöd som finns i dag är mest riktat till äldre personer som drabbats av te x  stroke eller alzheimers. Jag vill utveckla anhörigstödet och lyfta fram hjälpen till de familjer som är mitt i livet. De behöver en helt annan hjälp och stöttning. Jag vet!

Olika ämnen:

❤  "När man tvingas bli en spindel i nätet. "
En föreläsning som riktar sig till både företag, vårdpersonal, barnomsorgen, kommun och landsting.

❤  "Vårda hela familjen, inte bara den som är sjuk" Riktar sig till vårdpersonal och vårdskolor.

❤ Hur påverkas relationen av att ens partner blir sjuk?

❤  Hur tar man sig igenom en stor sorg ?
 

"Livet är skört och det gäller att ta hand om det vi har, här och nu" Jag hjälper dig att ta hand om ditt viktigaste verktyg, Dig själv!”

Så här säger några som lyssnat på min föreläsning.

"Wow alltså så naket och ärligt. En härlig vibration genom hela föreläsningen och tårarna rann här också "/Amanda

"Vilken föreläsning! Jag har adhd och kunde ändå koncentrera mig utan problem. Och vilken resa!"/Alexandra Malmberg

"Vilket fint, gripande och bra föredrag Carolina. Du är otrolig och berör verkligen. "/ Lise-Lotte

"Tack snälla Carolina Mattsén för en otroligt gripande föreläsning som inte lämnade någon oberörd!" /Erika Lann

Mina föreläsningar är mina egna erfarenheter från min resa som anhörig och närstående. De är gripande, personliga, ärliga och går rakt in i hjärtat.
 
Jag var en av föreläsarna på Anhörigriksdagen i Varberg 2016. Min föreläsning spelades in och det är en av de föreläsningar du kan boka.
Den föreläsningen kan Du se här: https://www.youtube.com/watch?v=4n2aysfGs-o 

Under en föreläsning som spindeln i nätet, ger jag konkreta förslag på vad jag tycker man kan förändra, förnya, utveckla och bygga vidare. Förändringar som inte kostar massa pengar men som förändrar så mycket.

Jag kommer gärna till Din kommun, förening eller företag och föreläser. Då jag vet att många anhöriga har svårt att boka upp sig, planera och kanske orka åka iväg på en föreläsning erbjuder jag en webbaserad föreläsning.  Via ett webinar kan anhöriga se min föreläsning via dator eller mobilen var som hellst.
Ni bokar in en föreläsning och får ett mail med en länk.  Denna länk kan ni sedan skicka ut till de anhöriga som anmält sig. Föreläsningen sänds live och det går att ställa frågor under och efter föreläsningen som jag svarar på.

Payson logo